وبلاگ

حسابداری چیست؟ 0 تا 100 آموزش حسابداری

0ae1076c-8f5e-4f2f-9091-538e319347d7-1649097237
حسابداری کسب و کار

حسابداری چیست؟ 0 تا 100 آموزش حسابداری

حسابداری یکی از محبوب ترین و پرکاربردترین شغل‌های دنیا محسوب می‌شود. وظیفه یک حسابدار بررسی سلامت مالی و حساب‌های شرکت‌ها است.

خدمات حسابداری از ضروری‌ترین مشاغل برای هر شرکتی است. فرقی نمی‌کند شرکت شما کوچک و یا بزرگ باشد در نهایت به حسابدار نیاز دارید. علاوه بر این به دلیل نیاز فراوان شرکت‌ها به حسابدار، فارغ‌التحصیلان حسابداری هیچ‌گاه بیکار نمی‌مانند.

حسابداری چیست؟

حسابداری شغلی است که از گذشته تا به حال محبوبیت زیادی داشته و سازمانی را نمی‌توان پیدا کرد که به خدمات حسابداری نیاز نداشته باشد و یا افرادی را برای بررسی حساب‌ها استخدام نکند.

اما اگر بخواهیم یک تعریق دقیق و جامع از حسابداری داشته باشیم باید اینطور بگوییم: “حسابداری یک نوع پروسه ثبت معاملات مالی یک تجارت و یا یک شرکت است.” اگر شما هم جز کسانی هستید که به دنبال آشنایی بیشتر با این شغل هستید در ادامه با ما همراه باشید.

در مجموع حسابداری شامل فعالیت‌هایی می‌شود که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم و سعی می‌کنیم تا حد قابل قبولی آموزش حسابداری را شرح دهیم. پروسه حسابداری شامل مستقر شدن در محل شرکت، تجزیه و تحلیل گزارش‌های مالی شرکت و سپس ارائه گزارش‌های مالی به سازمان‌های دریافت‌کننده مالیات می‌باشد.

صورت‌های مالی که توسط حسابداران تهیه می‌شود، وضعیت مالی شرکت و جریان سود و زیان را در طی یک دوره مالی نشان می‌دهد.

آشنایی با انواع حسابداری

قبل از شروع آموزش حسابداری، باید با انواع آن آشنا شد. حسابداری شامل حسابداری مدیریتی و حسابداری هزینه می‌شود. حسابداری مدیریتی بهترین انتخاب برای مدیرانی است که باید تصمیمات تجاری اتخاذ نمایند. اما حسابداری هزینه اطلاعات لازم را برای اینکه هر محصول چقدر هزینه نیاز دارد در اختیار صاحبان مشاغل می‌گذارد.

حسابدار کیست؟

از مهمترین عوامل موفقیت هر کسب و کاری داشتن یک یا چند حسابدار زبده و با تجربه است. در حقیقت واژه حسابدار به افرادی اطلاق می‌شود که پروسه عملیات مالی را در هر بیزینسی انجام و بررسی می‌کنند.

حرفه حسابداری چیست؟

پیش از اینکه درباره حسابدار و این حرفه صحبت کنیم باید درباره سلسله کارهای حسابدار صحبت کنیم.

از مهمترین وظایف یک حسابدار می‌توان به حسابرسی یا همان تحلیل صورت‌های مالی اشاره کرد. یک حسابدار هیچ‌گاه بیکار نخواهند ماند زیرا افراد تحصیلکرده در این رشته می‌توانند، هم به تنهایی کار کنند و هم در شرکت‌های دیگر مشغول به کار شوند. اما حتما باید قبل از شروع به کار مجوزهای لازم را از سازمان‌های مربوطه اخذ نمایند.

از مهمترین ویژگی‌هایی که حسابداران باید در کار و حرفه خود رعایت کنند، عمل بر اساس قوانین و استانداردهای اخلاقی است. طول دوره حسابداری در دانشگاه 4 سال است.

هرچه سابقه حسابدار بیشتر باشد، قطعا حقوق و مزایای فرد نیز به همان نسبت افزایش می‌یابد.

بررسی ویژگی‌های حسابداران

در هر حرفه‌ای، افراد ویژگی‌های خاصی باید داشته باشند. حرفه حسابداری هم همینطور است که در ادامه به یکسری از ویژگی‌های حسابداران اشاره می‌کنیم.

  • نظم و منطق از لحاظ کاری و ذهنی
  • تلاش، تمرکز و دقت
  • اعتماد به نفس و خصوصیات اخلاقی مانند قابل اعتماد بودن، درستکاری و صداقت

دارای روحیه پژوهشی و کاری و تمایل به افزایش دانش و آگاهی و پیشبرد کارها با اطلاعات روز

گرایش‌های مختلف حسابداری

گرایشهای حسابداری بسیار متنوع است که هرکس با توجه به علاقه خود یکی از این گرایش‌ها را انتخاب می‌کند.

حسابداری مالی:

این نوع از حسابداری برای بررسی صورت‌های مالی موقت و سالانه است. در این نوع از حسابداری کلیه فعالیت‌های مالی یک شرکت یا سازمان مانند ترازنامه، صورت سود و زیان و جریان‌های مالی پول بررسی می‌شود.

به همین دلیل هر سال صورت‌های مالی و ترازنامه به وسیله یک شرکت حسابرس دیگر، حسابرسی می‌شود. ممیزی سالانه و حسابرسی از مجموعه کارهایی است که تقریبا تمام شرکت‌ها باید انجام دهند.

حسابداری مدیریتی:

حسابداری مدیریتی یک نوع حسابداری برای تهیه گزارش و ارائه آن به گروه مدیران است. معمولا گزارش‌های تهیه شده در یک بازه یک ماهه و یا سه ماهه تهیه می‌شود تا مدیران با توجه به آن قادر باشند تصمیمات درستی اتخاذ کنند. البته بعضی موارد دیگر مانند میزان بودجه، پیش‌بینی و هرچه که برای تصمیم‌گیری مدیران نیاز داشته باشند در آن لحاظ می‌شود.

حسابداری هزینه:

این نوع از حسابداری هزینه‌های مربوط به تولید یک محصول را مشخص می‌کند. تا تولیدکنندگان با توجه به آن محصولات با هزینه مناسب را تولید نمایند.

همه حسابداران هنگام فعالیت حسابداری و حسابرسی از استانداردها و اصول حسابداری استفاده می‌کنند.

برخی مشکلات شغل حسابداری

همیشه باید در حال آموزش حسابداری باشید زیرا هر روز مطالب جدید در مورد حسابداری به بازار عرضه می‌شود.

  • داشتن تمرکز دقیق برای روی کار
  • شغل حسابداری تا حدوی استراس زا است.
  • فصل شلوغ مالیاتی

آینده شغلی در ایران

هنگامی که صحبت از شغل حسابداری می‌کنیم، می‌تواند شامل عناوین مختلفی باشد. به عنوان مثال سرپرست حسابداری، سرپرست امور مالی، حسابدار ساده، حسابرس ارشد، حسابدار ارشد، خزانه‌دار و کمک حسابدار. حسابداران می‌توانند در جاهای مختلف مانند بانک‌ها، شرکت‌ها و سایر مکان‌ها مشغول به کار شوند.

به صورت کلی شغل حسابداری به گونه‌ای است که در همه مکان‌ها به یک حسابدار و یا حسابرس نیاز است. شغل حسابداری مخصوصا در کشورهای پیشرفته از استقبال خوبی برخوردار است. زیرا برای محاسبه هزینه‌ها و ارائه گزارش به مدیران همیشه به یک فرد حسابدار نیاز است.

جمع بندی

حسابداری از جمله مشاغلی است که با توجه به دوره تحصیلات 4 ساله آن، تمام فارغ‌التحصیلان بعد از اتمام تحصیل جذب بازار کار می‌شوند. حسابداری در حقیقت نوعی بررسی وضعیت مالی، صورت‌های مالی، ترازنامه، صورت سود و زیان یک شرکت و یا سازمان است.

علاوه بر این، تهیه گزارش از هزینه محصول تولیدی و یا تهیه گزارش های ماهانه هزینه‌های یک شرکت از مهمترین کارهای یک حسابدار و یا حسابرس است. مدیران با توجه به گزارش‌های تهیه شده از سوی حسابداران می‌توانند تصمیمات درستی اخذ نمایند. از سویی حرفه حسابداری به دلیل حسایت این شغل با استرس و تمرکز زیادی همراه است.

در حقیقت حسابداری جز کارهای ذهنی و فکری است و شخصی که به این شغل می‌پردازد، باید حتما تمرکز خوبی بر روی کار داشته باشد. در نهایت اگر شما هم جز کسانی هستید که به دنبال رشته و شغلی هستید که بازار کار خوبی داشته باشد، حرفه حسابداری را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • عکس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • تنظیمات بیشتر
  • ویژگی ها
  • ویژگی های سفارشی
  • زمینه های دلخواه
برای پنهان کردن نوار مقایسه ، بیرون را کلیک کنید
مقایسه
لیست علاقه مندی ها 0