وبلاگ

آشنایی با علم حسابداری

041073be-354f-4a19-be31-3ac4b6f3205e-1649097236
حسابداری

آشنایی با علم حسابداری

حسابداری چیست؟

حسابداری را می‌توان نوعی زبان دانست که افرادی که مشغول به فعالیت‌های مربوط به حسابداری می‌شوند، این زبان را می‌آموزند. چنانچه بتوانید زبان حسابداری را بیاموزید، می‌توانید با اطلاعات مالی بسیاری از شرکت‌ها ارتباط برقرار کنید چرا که داده‌های مالی اغلب آنها با هم مشابه است. حسابداری امروزه به عنوان یک شغل مهم و با اهمیت در هر شرکت و سازمانی شناخته می‌شود. در نهایتِ اطلاع از صورت حساب‌های مالی شرکت‌هاست که می‌توان میزان سود و زیان آنها را شناخت و با علم بر داده‌های مالی، برنامه‌های مختلف برای آنها چید. علم حسابداری امروزه به یکی از علوم مهم برای پیشرفت سازمان‌ها شناخته می‌شود. افرادی که شروع به آموختن علم حسابداری می‌کنند، در واقع زبان جدیدی می‌آموزند که به واسطه آن می‌توانند اطلاعات مالی مختلف را پردازش کنند.

با علم حسابداری آشنا شوید

در پاسخ به این سوال که حسابداری چیست، باید بگوییم که حسابداری به علم پردازش و بررسی داده‌های مالی شرکت‌ها، سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف گفته می‌شود. فرد حسابدار با پردازش این داده‌ها و رسیدن به نتایج مشخص، گزارشاتی به مدیران سازمان می‌دهد.

فرد حسابدار برای حسابرسی داده‌های مالی شرکت‌ها ابتدا شروع به جمع‌آوری تمام اطلاعات مالی شرکت‌ها کرده و سپس شروع به فرآیند حسابرسی این داده‌ها می‌کند. اطلاعاتی که یک حسابدار برای ارگانی به دست می‌آورد بسیار جامع و حیاتی بوده و کمک زیادی به پیشرفت آن می‌کند. در صورتی که حسابدار اطلاعات اشتباهی به مدیران شرکت ارائه کند، ممکن است گام بزرگی در جهت زیان‌های مالی بسیار آن شرکت بردارد. به همین جهت علم حسابداری بسیار با اهمیت است و در دانشگاه‌های کشور به صورت کاملاً تخصصی تدریس می‌شود.

حسابداری انواع مختلفی دارد که در زیر به ذکر آنها می‌پردازیم:

  • حسابداری فروشگاهی
  • حسابداری دولتی
  • حسابداری مالیاتی
  • حسابداری مدیریت
  • حسابداری مالی
  • حسابداری بازرگانی
  • حسابداری منابع انسانی
  • و …

فرد حسابدار در هر یک از شاخه‌های حسابداری که در قبل ذکر کردیم، نیاز به تجزیه و تحلیل اطلاعاتی خاصی دارد. مثلاً در حسابداری فروشگاهی، شخص حسابدار می‌بایست اقدام به یادداشت خرید و فروش‌ها، مقدار سود و زیان، زمان گرفتن یا پرداخت چک، میزان موجودی انبار و … نماید. یا در حسابداری دولتی شخص حسابدار باید اقدام به بررسی بدهی‌ها و دارایی‌ها، نگهداری کردن از حساب‌های مخصوص یک ارگان، نقل و انتقالات و … کند. هر کدام از این شاخه‌ها ابعادی بزرگ‌تر یا کوچک‌تر از علم حسابداری هستند و بسته به میزان تجربه و دانش حسابدار، طبقه بندی می‌شوند.

مفاهیم و اصول حسابداری

مفاهیم و اصول حسابداری به آن دسته از قواعد و مقرراتی گفته می‌شود که هر فرد حسابدار برای انجام کارهای حسابرسی نیاز دارد تا به آنها توجه کند و با توجه به این قواعد کار را پیش ببرد. علم حسابداری یک حسابرس در این زمینه به او کمک می‌کند تا بهتر به قوانین عمل نماید. به طور کلی می‌توانیم بگوییم که در علم حسابداری برای اینکه گزارشات مالی ثبت شوند، نیاز به دستورالعمل‌های روشن‌تری داریم که به این دستورالعمل‌ها اصول حسابداری گفته می‌شود.

اصول حسابداری از 8 جزء تشکیل شده است که در زیر به ذکر این اصول می‌پردازیم:

  1. اصل درآمد
  2. اصل هزینه
  3. اصل تطابق درآمد و هزینه
  4. اصل بهای تمام شده
  5. اصل عینیت
  6. فرض تداوم فعالیت
  7. فرض واحد اندازه‌گیری
  8. فرض تفکیک شخصیت

هر یک از این مفاهیم تعریف به خصوصی دارند که شما با شناخت علم حسابداری و با دانش‌اندوزی و افزایش مهارت در حسابداری می‌توانید در طول دوره حسابرسی مالی شرکت‌ها و ارگان‌های مختلف به آنها توجه کرده و بر اساس آنها اقدام به حسابداری مالی شرکت‌ها نمایید.

حسابداری در کسب و کار

کسب و کارها امروزه نیاز به دانش حسابداری و فردی که به عنوان حسابرس شناخته می‌شود دارند تا بتوانند از داده‌های مالی شرکت خود اطلاعات دقیق پیدا کنند. شاید افرادی که دارای شرکت‌های کوچک و با داده‌های مالی اندک و ساده هستند با خود تصور کنند که برای انجام امور حسابرسی نیازی به حسابدار ندارند. اما چنانچه کسب و کار آنها گسترش یافت و داده‌های مالی مختلفی داشتند، نیازی به مبرم به حسابرس خواهند داشت.

تا به الان متوجه شده‌اید که حسابدار کیست! فردی که حسابرس است، با بررسی داده‌های مالی شرکت‌ها به آنها کمک می‌کند تا چشم‌اندازهای آینده را بهتر وضع کنند، اطلاعات دقیق و با جزئیاتی از روند سود یا زیان شرکت داشته باشند، از میزان موجود محموله و کالا در انبارهای خود اطلاعات دقیقی داشته باشند، از دارایی‌های خود مطلع باشند و …! اطلاع از تمام این نکات برای فردی که به علم حسابداری آشنایی ندارد کاری سخت و دشوار است اما فرد حسابرس با تکیه بر این علم، می‌تواند به این اطلاعات مهم دسترسی پیدا کرده و به صاحبین کسب و کار ارائه دهد.

امروزه نرم افزارهای مدیریتی زیادی برای انجام کارهای حسابداری روانه بازار شده‌اند و هر شرکت با دارا بودن این نرم افزارها و استخدام یک حسابرس می‌تواند به اوضاع نابسامان شرایط مالی شرکت خود سروسامان دهد. حسابرس به وضعیت مالی شرکت‌ها نظم می‌بخشد و کاری می‌کند که کوچک‌ترین هزینه‌ها بر اساس برنامه و اهداف مشخصی انجام گیرند. چنانچه حسابداری در شرکتی وجود نداشته باشد، ممکن است مبالغ گزافی از دارایی‌های شرکت کم شود بی‌آنکه دلیل و علت آن مشخص گردد.

علم حسابداری، آینده روشن سازمان

با علم حسابداری می‌توان آینده‌ای روشن برای سازمان و کسب و کار خود تصور کرد. چنانچه شما تمایل به آموختن علم حسابداری دارید باید بدانید که در دنیای کسب و کارهای امروزی، وجود حسابدار یکی از عوامل حیاتی برای زنده ماندن کسب و کارها است! به همین جهت فرصت رشد و پیشرفت بسیاری دارید. چنانچه مدیر یک کسب و کار هستید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که در سریع‌ترین زمان اقدام به استخدام فردی آگاه به علم حسابداری برای کسب و کار خود کرده و از دانش او در زمینه نظم بخشیدن به حساب‌های مالی شرکت خود استفاده نمایید.

علم حسابداری به کمک شرکت‌ها آمده تا به آنها کمک کند روند موفقیت و پیشرفت را ساده‌تر بپیمایند. شما می‌توانید با بهره گیری از این علم، فرصت‌های رشد بسیاری برای کسب و کارها به وجود بیاورید. امروزه علم حسابداری به عنوان یک رشته تحصیلی در دانشگاه‌های کشور تدریس می‌شود و این موضوع نشان از اهمیت این حوزه کاری دارد.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • عکس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • تنظیمات بیشتر
  • ویژگی ها
  • ویژگی های سفارشی
  • زمینه های دلخواه
برای پنهان کردن نوار مقایسه ، بیرون را کلیک کنید
مقایسه
لیست علاقه مندی ها 0